Τι θα γεννήσει στις αγορές της Δύσης ο γάμος του e-Commerce με τα Social Media

Τα social media έχουν ενσωματωθεί πλήρως στον τομέα των επιχειρήσεων, της κατανάλωσης και του marketing. Μήνα με τον μήνα αναδύονται στην επιφάνεια νέα updates, τα οποία στοχεύουν στη μεγιστοποίηση των ενεργειών marketing μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Έτσι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο από την πλευρά των επιχειρήσεων να αποκτήσουν μια ευρύτερη εικόνα σχετικά με τις νέες τάσεις της κατανάλωσης λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα apps των social media. Κατανοώντας καλύτερα τις νέες τάσεις, αυτομάτως οι εταιρείες αποκτούν μια σαφέστερη εικόνα του τι επιθυμούν οι καταναλωτές από τα brands.

Σύμφωνα με report της πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων App Annie, με τίτλο «Evolution of Social Apps», η οποία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο έχουν εξελιχθεί οι τάσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης των social media την τελευταία δεκαετία, υπογραμμίζονται μερικά σημαντικά νέα δεδομένα της αγοράς όπως είναι: το live-streaming, η αυξανόμενη εστίαση στο τερέν aτου social commerce, η ραγδαία ανάπτυξη του TikTok και του Snapchat κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το report εστιάζει κυρίως στο γεγονός, το οποίο σχετίζεται με την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών μέσα από τα apps των social media, με το ποσό να αγγίζει τα 3,2 δις δολάρια το α’ εξάμηνο του 2021 (+50% σε ετήσια βάση). Το report εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες προσπαθούν να ξοδέψουν χρήματα μέσω των social app, με τους live-stream creators να διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Επιπλέον το live-streaming συνεχίζει να επελαύνει ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Το Facebook, το YouTube και το TikTok πραγματοποιήσαν με το δικό τους τρόπο αλλαγές στα app τους σχετικά με το κομμάτι του live-streaming. Πράγματι το Facebook δοκιμάζει τώρα τη δυνατότητα των live-streaming αγορών στην κύρια εφαρμογή του, όπως αντίστοιχα και το Instagram, ενώ το TikTok έχει διεξάγει μια σειρά από live-streaming συνεργασίες αγορών με μεγάλα brands της πλατφόρμας. Συμπερασματικά τα πρόσφατα updates των apps των social media εστιάζουν στον τομέα του live-stream commerce, του in-app shopping και άλλων παρόμοιων δυνατοτήτων, οι οποίες απευθύνονται κυρίως στην ασιατική αγορά, καθώς η ικανότητα ανάπτυξης και εξέλιξης στις δυτικές περιοχές είναι ήδη αρκετά υψηλή. Ήρθε η ώρα λοιπόν οι πλατφόρμες των ΗΠΑ και της Ευρώπης να εστιάσουν πραγματικά στις νέες τάσεις που υφίστανται στην ασιατική αγορά;

Η ακτινογραφία της αγοράς

Την «ακτινογραφία» της αγοράς του e-Commerce θα επιχειρήσει να αποτυπώσει με ακρίβεια το 10o συνέδριο e-Business and Social Media World Conference 2021 χάρις στους κορυφαίους ομιλητές και keynote speakers που θα συμμετέχουν. Το 10o συνέδριο e-Business and Social Media World Conference 2021, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 από τη Smartpress, θα δώσει «βήμα» σε εκπροσώπους του e-επιχειρείν, του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και του Ψηφιακού Marketing που θα συμμετέχουν σε ένα μοναδικό συνέδριο για να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες, τεχνογνωσία, τακτικές και στρατηγικές σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας, λειτουργίας και αειφορίας κερδοφόρων επιχειρήσεων στο e-Business και το Digital Marketing.

Tο υβριδικό 10o e-business και Social Media World, το μεγάλο ετήσιο συνέδριο για το ηλεκτρονικό επιχειρείν με τίτλο “every business is e-business” θα “καλύψει” όλα αυτά τα νέα δεδομένα σε ψηφιακό περιβάλλον, μέσα από την πλατφόρμα virtual events, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη συνεδριακή εμπειρία για συνέδρους, ομιλητές και χορηγούς.

Tο συνέδριο απευθύνεται σε Στελέχη της Ψηφιακής Αγοράς, του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της Διαφήμισης και του Marketing, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, του PR και της Επικοινωνίας, των Μεταφορών, Logistics, Τραπεζών, Fintech, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, των Αλυσίδων Λιανικής, Συμβούλων Επικοινωνίας, κ.α.

Η 1η ημέρα του 10ου e- Business & Social Media World θα είναι αφιερωμένη στην αγορά του e-επιχειρείν και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και η 2η στον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Για συμμετοχή στο συνέδριο συμπληρώστε τη φόρμα.

Important dates

Registrations for the 15th Panhellenic Congress of Nuclear medicine are open.
The starting date of the 15th Panhellenic Congress of Nuclear Medicine is 27th May 2021.
The closing date is 30th May 2021.