Ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2020

Ένα σημαντικό άλμα πραγματοποιεί ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα καθώς από 7,5 δις ευρώ το 2019 εκτοξεύεται στα 10,7 δισ. ευρώ το 2020, με την πανδημία να έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο σε αυτή την αύξηση. Ο υπολογιζόμενος τζίρος αντιστοιχεί στο 5,39% του ΑΕΠ, ποσοστό επίσης αυξημένο, καθώς το 2019 το αντίστοιχο ήταν 3,91%, ενώ μόλις έξι χρόνια πριν, το 2015, ο τζίρος των πωλήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα ανερχόταν σε μόλις 3,8 δισ. ευρώ ή 2,14% του ΑΕΠ.

Μεσοσταθμικά, ο μέσος αριθμός ετήσιων αγορών από το Διαδίκτυο εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 57% το 2020, από 37 φορές περίπου ανά έτος σε 59 φορές περίπου ανά έτος – δηλαδή πραγματοποιείται περίπου μία online αγορά κάθε εβδομάδα. H ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η τελική έκθεση θα δημοσιευθεί στα τέλη του έτους.

Αυτό δεν μεταφράζεται de facto σε υψηλά κέρδη για όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα και ειδικά για τα πιο μικρά, που αναγκάζονται να φιλοξενούνται σε πλατφόρμες (marketplaces) ή να χρειάζονται για την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους να «φιλοξενούνται» σε μηχανές αναζήτησης τιμών. Από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά καταστήματα καλούνται να πληρώσουν στις εν λόγω πλατφόρμες ολοένα και υψηλότερες προμήθειες, οι οποίες αυξάνονται ακόμη και κατά 60% μέσα σε μια χρονιά.

Η ακτινογραφία της αγοράς

Την «ακτινογραφία» της αγοράς του e-Commerce θα επιχειρήσει να αποτυπώσει με ακρίβεια το 10ο e-Commerce και Digital Marketing Conference χάρις στους κορυφαίους ομιλητές και keynote speakers που θα συμμετέχουν. Το 10o συνέδριο e-Business and Social Media World Conference 2021, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 από τη Smartpress, θα δώσει «βήμα» σε εκπροσώπους του e-επιχειρείν, του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και του Ψηφιακού Marketing που θα συμμετέχουν σε ένα μοναδικό συνέδριο για να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες, τεχνογνωσία, τακτικές και στρατηγικές σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας, λειτουργίας και αειφορίας κερδοφόρων επιχειρήσεων στο e-Business και το Digital Marketing.

Tο υβριδικό 10o e-business και Social Media World, το μεγάλο ετήσιο συνέδριο για το ηλεκτρονικό επιχειρείν με τίτλο “every business is e-business” θα “καλύψει” όλα αυτά τα νέα δεδομένα σε ψηφιακό περιβάλλον, μέσα από την πλατφόρμα virtual events, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη συνεδριακή εμπειρία για συνέδρους, ομιλητές και χορηγούς.

Tο συνέδριο απευθύνεται σε Στελέχη της Ψηφιακής Αγοράς, του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, της Διαφήμισης και του Marketing, των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, του PR και της Επικοινωνίας, των Μεταφορών, Logistics, Τραπεζών, Fintech, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, των Αλυσίδων Λιανικής, Συμβούλων Επικοινωνίας, κ.α.

Η 1η ημέρα του 10ου e- Business & Social Media World θα είναι αφιερωμένη στην αγορά του e-επιχειρείν και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και η 2η στον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Για συμμετοχή στο συνέδριο συμπληρώστε τη φόρμα.

Important dates

Registrations for the 15th Panhellenic Congress of Nuclear medicine are open.
The starting date of the 15th Panhellenic Congress of Nuclear Medicine is 27th May 2021.
The closing date is 30th May 2021.