10o Συνέδριο Security Project 2023

“Build an Integration Strategy”

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 – Αθήνα, Divani Caravel

  • Το κορυφαίο συνεδριακό event για την ασφάλεια στη 10η του διοργάνωση!

  • Δημιουργεί μια γέφυρα επαγγελματιών, τεχνολογίας και αγοράς!

  • Με διευρυμένο, σύγχρονο και επιδραστικό περιεχόμενο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ 1ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – Security Managers Forum

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ 2ης ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ – Security Technology Day

Ολιστική προσέγγιση με επίκεντρο τον Άνθρωπο και την Τεχνολογία

Το Συνέδριο Security Project  – που αποτελεί τη μοναδική συνεδριακή εκδήλωση για την φυσική Ασφάλεια στη Ελλάδα – έφθασε στη 10η του διοργάνωση !

Το event που διοργανώνει η Smart Press και το περιοδικό Security Manager, αποτελώντας για πολλά χρόνια το σημείο αναφοράς των εξελίξεων στο χώρο του Security, στόχευσε φέτος – μέσα από τον κεντρικό του τίτλο – να αναδείξει την ανάγκη υιοθέτησης μια στρατηγικής για την ολιστική προσέγγιση στα θέματα ασφάλειας, που βασίζεται στο τρίπτυχο Άνθρωπος – Τεχνολογίες – Διαδικασίες, ως πυλώνα για ένα αποδοτικό μοντέλο προστασίας απέναντι στους κινδύνους της εποχής.

Μέσα από τον απολογισμό της εξελεγκτικής πορείας όλων των εκφάνσεων του τομέα της ασφάλειας τα τελευταία χρόνια, συζητήσαμε για τις προκλήσεις του σήμερα σε σχέση με τους πολυσύνθετους κινδύνους, τις υβριδικές απειλές και την εγκληματικότητα κάθε μεγέθους, αναδείξαμε τις σύγχρονες πρακτικές Security & Safety και εστιάσαμε φυσικά σε νέες τεχνολογίες και ολοκληρωμένες λύσεις που αναπτύσσονται για την ασφάλεια μέσα από παρουσιάσεις και ομιλίες των ειδικών του χώρου, καθώς και τη συμμετοχή των εταιριών της αγοράς, στον εκθεσιακό τομέα του συνεδρίου.

Γέφυρα ενοποίησης συστημάτων και κόμβος συνάντησης επαγγελματιών

Ζούμε σε ένα απόλυτα διασυνδεδεμένο περιβάλλον όπου τα πάντα είναι αλληλεξαρτώμενα. Η ασφάλεια δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση!

Η ενοποίηση των τεχνολογικών υποδομών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το υβριδικό περιβάλλον των κινδύνων και η ανάγκη των επιχειρήσεων, των οργανισμών, αλλά ακόμα και των ιδιωτών, να ενισχύσουν την ευελιξία και τη λειτουργικότητα τους, οδηγεί τον τομέα της ασφάλειας στην απαίτηση οικοδόμησης μιας γέφυρας ενοποίησης των συστημάτων που συνθέτουν τα έργα ασφάλειας, ενσωματώνοντας νέες λειτουργίες και εφαρμογές.

Παράλληλα η ανάγκη ευθυγράμμισης της ασφάλειας με τους επιχειρηματικούς στόχους και τις καθημερινές διεργασίες, είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να επιτευχθεί διευρύνοντας τον ρόλο των υπευθύνων ασφάλειας και αξιοποιώντας πιο αποτελεσματικά τους τεχνολογικούς και ανθρώπινους πόρους.
Οι Διευθυντές Ασφάλειας και τα στελέχη των in-house αντιστοίχων τμημάτων, οι Υπεύθυνοι Έργων Φύλαξης Εγκαταστάσεων, το επιστημονικό δυναμικό, τα στελέχη και το προσωπικό βάσης των ΙΕΠΥΑ, οι Επαγγελματίες Τεχνικοί Εγκατάστασης Συστημάτων και όλοι όσοι συμμετέχουν στην αγορά των τεχνολογιών και των υπηρεσιών, πρέπει σήμερα να ακολουθήσουν ένα νέο μοντέλο διαχείρισης, συνεργασίας και λειτουργίας στο οικοσύστημα της ασφάλειας προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των καιρών.

Το Security Project συνέδεσε για ακόμα μια φορά όλα τα κομμάτια του παζλ της ασφάλειας και παράλληλα αποτέλεσε ένα κόμβο συνάντησης των επαγγελματιών του χώρου που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διευρυμένο, σύγχρονο και επιδραστικό περιεχόμενο που ανεπτύχθηκε στις 2 θεματικές ενότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Πως εφαρμόζονται σήμερα οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των κινδύνων!

Η εγκληματικότητα και ευρύτερα οι κίνδυνοι και οι απειλές στο σύγχρονο υβριδικό περιβάλλον, πηγάζουν από πολλές και διαφορετικές πηγές. Η διαχείριση του ρίσκου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, απαιτεί σήμερα προσεγγίσεις υλοποίησης πολιτικών και προληπτικών μέτρων προστασίας σε κρατικό, εταιρικό, κοινωνικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο που εξελίσσονται δυναμικά

Υπό αυτό το πρίσμα, ειδικοί, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, ανέλυσαν σημαντικές πτυχές των κινδύνων που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν την ευθύνη λήψης των αποφάσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια μέσα στα πλαίσια των επιχειρήσεων, των οργανισμών, αλλά και των κρίσιμων υποδομών. Η  ενσωμάτωση όλων των διαθέσιμων ανθρώπινων και τεχνολογικών πόρων σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, η ανάπτυξη καινοτομιών, η αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών και λύσεων, και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και διαχείρισης του προσωπικού, αποτελούν κομβικής σημασίας παράγοντες για την επιτυχία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των ομιλιών.

Πως οι τεχνολογίες ασφάλειας μετατρέπονται από δαπάνη… σε επένδυση αξίας!

Η παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογιών φυσικής ασφάλειας, εστιάζει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη συστημάτων που έχουν τη δυνατότητα να αποτελούν μέρος ολοκληρωμένων λύσεων, που προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων των κάθετων αγορών.  Η διασύνδεση τεχνολογικών εφαρμογών για την ασφάλεια, μεταξύ τους αλλά και με τις υπόλοιπες κτιριακές υποδομές, δεν αποτελεί απλά μια επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα που οδηγεί στην ενίσχυση της λειτουργικότητας και τη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας των επενδύσεων για την ασφάλεια.

Ήταν λοιπόν ιδιαίτερα χρήσιμο που αναδείξαμε μέσα από την τεχνολογική ενότητα του Security Project, την επίδραση του AI, του IoT, του cloud, των ασύρματων και υβριδικών συστημάτων, των προηγμένων λύσεων και υπηρεσιών επιτήρησης 24/7 και των άλλων τάσεων, ως καταλυτικοί παράγοντες που θα αναβαθμίσουν το ρόλο των επαγγελματιών υλοποίησης έργων ασφάλειας και θα τους προσδώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Κλήρωση Δώρων 

Γιορτάζοντας την 10η διοργάνωση του Security Project, στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ για όλους τους επισκέπτες που παρεβρέθηκαν και έκαναν chek–in στην γραμματεία μέχρι τις 12:00.
Δείτε ΕΔΩ τα 70+ ΔΩΡΑ που κληρώθηκαν και τις εταιρίες που τα προσέφεραν

Έκθεση Χορηγών Εταιριών​

Για ακόμα μια φορά, στοπ πλαίσιο του Security Project 2023, πραγματοποιήθηκε παράλληλη έκθεση των χορηγών εταιριών που συμμετέχουν, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες τους και γενικότερα για όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

Ποιοι και γιατί συμμετέχουν!

Κάθε χρόνο, το Συνέδριο Security Project, απευθύνεται και το παρακολουθούν εκατοντάδες στελέχη από τη μεγάλη κοινότητα των επαγγελματιών του τομέα της Φυσικής Ασφάλειας από όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα και φέτος, συμμετείχαν ως επισκέπτες στο συνέδριο  :

  • Διευθυντές και Στελέχη in-house Τμημάτων Ασφάλειας από μεγάλες Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και Δημόσιους Οργανισμούς *
  • Στελέχη και Προσωπικό των Ι.Ε.Π.ΥΑ 
  • Επαγγελματίες Εγκαταστάτες Συστημάτων Ασφάλειας και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Υλοποίηση Τεχνολογικών Έργων
  • Στελέχη και Προσωπικό Σωμάτων Ασφάλειας
  • ΑκαδημαϊκοίΕπιστήμονες, Ερευνητές, Σύμβουλοι Εκπαιδευτές, Φοιτητές και Ιδιώτες με ευρύτερο ενδιαφέρον για το χώρο της Ασφάλειας

(*Τραπεζικοί οργανισμοί, Βιομηχανίες και Μονάδες παραγωγής, Τουριστικές μονάδες, Εμπορικές Επιχειρήσεις, Νοσοκομεία,  Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς, Αεροδρόμια & Λιμάνια, Εταιρίες Logistics, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Ναυτιλιακές, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τεχνικές Εταιρίες,  Πρεσβείες, Εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κ.α)

Οι επισκέπτες του Συνεδρίου είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία :

  • Να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και τις νεότερες εξελίξεις γύρω από τα θέματα ασφάλειας.
  • Να γνωρίσουν λύσεις και υπηρεσίες και να συναντήσουν στελέχη εταιριών της αγοράς του κλάδου της ασφάλειας στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου.

Να δικτυωθούν με συναδέλφους και επαγγελματίες από τον ευρύτερο χώρο του Security & Safety και να ανταλλάξουμε απόψεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία.

Με την Αιγίδα του Επιστημονικού Φορέα

Με την τιμητική υποστήριξη​

Το συνεδριακό Event που εμπιστεύεται και συμμετέχει η αγορά και ο τομέας του security στην Ελλάδα!

Κάθε διοργάνωση του Security Project, έχει την υποστήριξη σημαντικών φορέων και οργανισμών, ενώ διακρίνεται για τη συμμετοχή πολλών και σημαντικών εταιριών από τον κλάδο των υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών συστημάτων, των ολοκληρωμένων λύσεων και των έργων για την ασφάλεια, που συμμετέχουν στον εκθεσιακό τομέα και συμβάλουν στο περιεχόμενο του συνεδρίου, στο πλαίσιο της ολομέλειας. 

Με πυλώνες την ποιότητα, την καινοτομία και την υψηλή απήχηση, το συνέδριο Security Project αποτελεί το σημείο αναφοράς στο χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων για την Ασφάλεια.

Η ομάδα του Περιοδικού Security Manager και της Smart Press με σταθερές αξίες την αξιοπιστία, την εγκυρότητα στην ανάδειξη των θεμάτων ασφάλειας, την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του χώρου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια εκδήλωσή με τη μέγιστη επιδραστικότητα που φιλοδοξεί να αποτελέσει γιορτή για το κλάδο και τους ανθρώπους του.

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας  για την Ασφάλεια της Smart Press είναι:

Security Manager
IT Professional Security