Απολογισμός

Το 3ο Συνέδριο Security Project που διοργάνωσε το περιοδικό Security Manager και η εταιρία Smart Press στις 24 & 25 Απριλίου 2015 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Titania, εξελίχθηκε σε μια πραγματική γιορτή της Ασφάλειας.

a1

Η καθιερωμένη πλέον κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών της Ασφάλειας στη χώρα μας, είχε φέτος ως αφετηρία την απαίτηση για καινοτομία, που μπορεί να ωθήσει στην αναβάθμιση του κλάδου και μακροπρόθεσμα στην αποδοχή της έννοιας της ασφάλειας ως κομβικό παράγοντα προόδου, δημιουργίας και ανάπτυξης μέσα στο επαγγελματικό περιβάλλον, στον κοινωνικό ιστό και στις κρατικές δομές.

Οι πάνω από 800 σύνεδροι συνολικά που παρακολούθησαν τις 2 ημέρες του συνεδρίου – και συγκεκριμένα τη θεματική ημερίδα Security Managers Forum την Παρασκευή 24 Απριλίου και το τεχνολογικό σεμινάριο Security Technology Day το Σάββατο 25 Απριλίου – είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνολικά 30 ομιλίες – παρουσιάσεις από ειδικούς του χώρου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και από κάθε τομέα της ασφάλειας, καθώς επίσης και να επισκεφτούν τα 32 και πλέον περίπτερα των χορηγών στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδρίου.

Με αφορμή το γεγονός ότι φέτος το περιοδικό Security Manager καταγράφει μια πορεία 10 χρόνων, κατά την έναρξη του 3ου Security Project, ο εκδότης του περιοδικού και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου κος Κώστας Νόστης, απέμεινε τιμητική διάκριση στον επί 10 χρόνια προηγούμενο εκδότη του περιοδικού κο Νίκο Πανδή αλλά και στον νυν Αρχισυντάκτη κο Βλάση Αμανατίδη για τη δημιουργική προσφορά τους στην εξέλιξη του περιοδικού που αποτελεί το σημείο αναφοράς στο χώρο.

IMG_7468

Στη κύρια θεματολογία του συνεδρίου και συγκεκριμένα στη πρώτη ενότητα αναδείχτηκαν κομβικά ζητήματα όπως η “Επιλογή Προσωπικού Ασφάλειας με βάση ψυχολογικά κριτήρια” αλλά και οι “Τακτικές συλλογής πληροφοριών και ο ρόλος των VIP ως collectors/analysts στην προστασία προσώπων”. Επίσης αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις σχετικά με την “Παροχή υπηρεσιών Security απέναντι στις εκρηκτικές μεγατάσεις του εγκλήματος” καθώς επίσης και ένας “ένας εναλλακτικός τρόπος σκέψης, ως σύμμαχος της ανάπτυξης του κλάδου της ασφάλειας”. Η δεύτερη ενότητα είχε τεχνολογική προσέγγιση παρουσιάζοντας μια “έξυπνη εφαρμογή για smart phones, που παρέχει ατομικό συναγερμό για έκτακτες ανάγκες” όπως επίσης και τα πλεονεκτήματα από “την ενσωμάτωση ενός συστήματος CCTV σε ένα σύστημα ασφαλείας”. Οι σύνεδροι είχανε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο αντικλεπτικής προστασίας μέσω συστημάτων ομίχλης καθώς επίσης και μια νέα ιδέα που φέρνει μια νέα τάξη πραγμάτων στον χώρο της Ασφάλειας.
Ιδιαίτερα πρακτικά ζητήματα όπως τα θωρακισμένα οχήματα αλλά και η ασφάλεια μαζικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν στη συνέχεια, ενώ παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε την αξία και τις παραμέτρους της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και να εμπνευστούμε ξανά από διδάγματα εκείνης της εποχής.
Κλείνοντας την 1η ημέρα του Συνεδρίου, αναλύθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα θέματα όπως: “H διαχείριση των παραπόνων”, “η σημαντικότητα στην αποκωδικοποίηση της στάσης του σώματος για την πρόληψη του εγκλήματος” αλλά και η “εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας στην Πυρασφάλεια και στην Πυροπροστασία”

IMG_7126

Η 2η ημέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην τεχνολογία, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν και τις προοπτικές των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, στην1η ενότητα οι πάρα πολλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε έργα ασφάλειας και συμμετείχαν ως σύνεδροι στο Security Project, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον στελέχη εταιριών να παρουσιάζουν τις εξελίξεις των συστημάτων συναγερμού και λήψης σημάτων, ενώ στην αμέσως επόμενη ενότητα όλες οι παρουσιάσεις είχαν ως κοινό τόπο τα σύγχρονα συστήματα επιτήρησης και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν. Οι παρουσιάσεις που έκλεισαν την 2η ημέρα του Security Project και κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος του συνεδρίου, αφορούσαν θέματα όπως: η οπτική επιβεβαίωση στα συστήματα ασφαλείας, καινοτόμες λύσεις επικοινωνίας με Κέντρα Λήψης Σημάτων, σύγχρονες προτάσεις για περιμετρική προστασία, απομακρυσμένη διαχείριση χώρων και Video Analytics καθώς και λύσεις Cloud τεχνολογίες για απομακρυσμένη πρόσβαση & παραμετροποίηση.

a2

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το 3ο Συνέδριο Security Project 2015 θα μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες του επόμενου τεύχους του Security Manager

IMG_7846