Απολογισμός του 5ου Συνεδρίου Security Project 2017

 

Στο 5ο Συνέδριο Security Project που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου 2017 στην Αθήνα, στο Divani Caravel Hotel, από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager, μιλήσαμε ανοιχτά για τα θέματα ασφάλειας χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, μέσα από τη διοργάνωση συζητήσεων για τις προκλήσεις της εποχής, την ανάδειξη όλων των κρίσιμων θεμάτων διαχείρισης των κινδύνων, αλλά και την πρακτική εφαρμογή της διοίκησης και των σύγχρονων τεχνολογιών στα έργα ασφάλειας.

Το συνέδριο Security Project αποτέλεσε για ακόμα μια φορά την ετήσια κορυφαία συνάντηση των ειδικών και επαγγελματιών στην ασφάλεια στην Ελλάδα, όπου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ενημέρωσης, διαδραστικής επικοινωνίας, ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών, ανάδειξης προβληματισμών και εξωστρέφειας του χώρου.

Το  συνέδριο διακρίθηκε όπως πάντα στις 2 θεματικές ημερίδες. Την 1η ημέρα – Παρασκευή 26 Μαΐου – πραγματοποιήθηκε το  Security Manager Forum, ενώ την 2η ημέρα  Σάββατο 27 Μαΐου – διοργανώθηκε η ημερίδα Security Technology Day.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 –

Οι Επαγγελματίες στην Ασφάλεια  συζητούν ανοιχτά για τις προκλήσεις του σήμερα

Κατά την 1η ημέρα του Συνεδρίου διοργανώθηκαν συζητήσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις που ανέδειξαν τις προκλήσεις της εποχής σχετικά με την αντιμετώπιση της σύγχρονης εγκληματικότητας, τις νέες μορφές τρομοκρατίας, αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης έργων ασφάλειας σε όλους τους τομείς.

Οι εισηγητές των ομιλιών και όσοι συμμετείχαν στα πάνελ συζητήσεων τόνισαν ιδιαίτερα ότι η έννοια της προληπτικής ασφάλειας θα πρέπει να κερδίσει αυτό που της αξίζει. Να αναδειχθεί δηλαδή περισσότερο ως μια αξία απολυτά συνυφασμένη με την ευημερία, την ανάπτυξη, την παραγωγικότητα, την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατία. 

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη η δημόσια δύναμη ασφάλειας να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο και να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό του προσωπικού της για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ήρθε η ώρα, όπως πολλοί επισήμαναν, ο ιδιωτικός τομέα ασφάλειας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει, προσεγγίζοντας με αξιοπιστία τις απαιτήσεις της αγοράς, ενώ παράλληλα οι Security Managers και όλοι όσοι λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις μέσα στους οργανισμούς κάθε κατηγορίας, να καταφέρουν να πείσουν τους επιχειρηματικούς πελάτες να επενδύουν σε υπηρεσίες και λύσεις ασφάλειας με γνώμονα κυρίως τα ποιοτικά κριτήρια και όχι μόνο το κόστος. 

 

Σάββατο 27 Μαΐου 2017 – 

Όταν για τα οφέλη της τεχνολογίας …μιλάνε τα ίδια τα έργα!

Κατά την 2η ημέρα του Συνεδρίου, που ήταν εξολοκλήρου αφιερωμένη στα συστήματα ασφάλειας, ειδικοί και στελέχη εταιριών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό παρουσίασαν στην πράξη τις τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα αυτό, μέσα από την ανάδειξη συγκεκριμένων έργων με την μορφή Case Studies, για μικρές εγκαταστάσεις όπως ένα σπίτι ή μια μικρή επιχείρηση, αλλά και μεγάλους χώρους υψηλών απαιτήσεων. Επισημάνθηκε η ανάγκη, οι επαγγελματίες υλοποίησης τεχνολογικών έργων να προσφέρουν στους τελικούς πελάτες αυτό που πραγματικά χρειάζονται με βάση τις ειδικές απαιτήσεις κάθε έργου.
Ταυτόχρονα, πολλές από τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα,  όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο τομέα των συστημάτων ασφάλειας – έμποροι, integrators, εγκαταστάτες – να σκεφτούν “out of the box”, έξω δηλαδή από το πλαίσιο και τα τετριμμένα των τεχνικών χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, προσφέροντας στους πελάτες τους ολοκληρωμένες λύσεις.

Έκθεση χορηγών εταιριών

Για ακόμα μια φορά, στα πλαίσια του Security Project 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο.

Ποιοι συμμετείχαν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη 5η διοργάνωση του Security Project, συμμετείχαν επαγγελματίες και ειδικοί του χώρου της ασφάλειας και συγκεκριμένα:

  • Διευθυντές και Στελέχη Τμημάτων Ασφάλειας Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Δημοσιών Οργανισμών*
  • Στελέχη Ιδιωτικών Εταιριών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.)
  • Επιχειρησιακό Προσωπικό Ασφάλειας
  • Επαγγελματίες Εμπορίας και Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας
  • Στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας
  • Επιστήμονες, Ερευνητές, Ακαδημαϊκοί και Δημοσιογράφοι

 *Το συνέδριο παρακολουθούν κάθε χρόνο Security Managers και στελέχη inhouse τμημάτων security από εταιρίες και οργανισμούς όλων των κάθετων αγορών όπως: Τράπεζες, Βιομηχανικές Μονάδες, Εμπορικές Αλυσίδες και Πολυκαταστήματα, Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, Μεταφορές, Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, Κατασκευαστικές και Τεχνικές Επιχειρήσεις, Ναυτιλιακές Εταιρίες, Τουριστικές Μονάδες, κ.α, αλλά και από τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα που περιλαμβάνει Κρατικές Υπηρεσίες, Δημόσιους Οργανισμούς, Πρεσβείες, κ.α.

Η Κορυφαία συνάντηση των Επαγγελματιών της Ασφάλειας – Το Event που κάθε χρόνο εμπιστεύεται η αγορά και ο τομέας του security

Το συνέδριο Security Project, που διοργανώνεται από την Smart Press με πυλώνα το περιοδικό Security Manager αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας από το 2012 – που διοργανώθηκε για πρώτη φορά – μια ιδιαίτερη δυναμική, που αποτυπώνεται τόσο από τα ποσοτικά όσο και από τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά της συμμετοχής των επισκεπτών.
Στη διοργάνωση του 2016, το Security Project προσέλκυσε περισσότερους από 800 επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 40 πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για τις προκλήσεις και τους κινδύνους της εποχής, τη διαχείριση και διοίκηση έργων ασφάλειας και φυσικά το σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας και των συστημάτων. Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της διοργάνωσης του 2016 πατήστε ΕΔΩ.  
Σε κάθε διοργάνωση, σημαντικοί φορείς και πολλές ιδιωτικές εταιρίες του τομέα των υπηρεσιών και συστημάτων ασφάλειες υποστηρίζουν το συνέδριο ως χορηγοί.  
Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο Διευθυντές και Στελέχη Τμημάτων Ασφάλειας από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, Στελέχη και Προσωπικό ΙΠΕΥΑ, Στελέχη Σωμάτων Ασφάλειας και  Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση τεχνολογικών έργων και την εμπορία συστημάτων ασφάλειας λύσεων καθώς επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
Infocom Security
Security Project
Mobile Connected World
E-business & Social Media
Hotel Tech

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Smart Press είναι:

Infocom
Security Manager
IT Professional Security
Δορυφορικά Νέα